Pályázat

Hazai, EU-s. Minden, ami szem-szájnak ingere

Pályázati szüret

Friss topikok

re:rémhír

2007.01.17. 00:31 :: rozsa.miklos

Elégedett az EU az operatív programokkal

"Alejandro Checchi-Lang az Új Magyarország Fejlesztési Terv Operatív Programjainak egyeztetése miatt utazott Magyarországra. A fejlesztéspolitikai kormánybiztossal megtárgyalták az egyeztetés menetrendjét, valamint a főbb kérdéseket is tisztázták.

Az igazgató elmondása szerint nagyon elégedett volt a megbeszélések színvonalával. Az elkövetkező néhány hónapban további tárgyalásokra kerül sor, ugyanis a cél az, hogy nyár előtt az összes operatív programot elfogadja az Európai Unió.

Checci tartalmas stratégiának tartja a programokat, melyek jól kiegészítik a reformterveket. Kiemelte, hogy a technológiai átvétel, valamint az üzleti vállalkozások támogatása megfelelő súlyt kapott a tervben. Az EU-pénzek felhasználásával Magyarországnak hozzáadott értéket kell teremtenie. Hangsúlyozta: elégedett azzal, ahogy Magyarország igénybe akarja venni az EU adta lehetőségeket."


Forrás: Figylőnet

Másfél hete az adok, itt a kapok...

1 komment

Címkék: mélyvíz nft2

A bejegyzés trackback címe:

https://palyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr8628925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxim · http://palyazat.blog.hu/ 2007.01.30. 09:48:26

Nos úgy néz ki alaptalan volt a Magyar Nemzet riogatása, miszerint nem lesz itten semmilyen EU-s pályázat, mert Brüsszel nem fogadja el az operatív programjainkat.

"- Nem kell ezt annyira felfújni. A felfüggesztést nem szankcióként kezdeményeztük, hanem azért, hogy a magyar hatóságok ne fussanak ki az időből - reagált megkeresésünkre Ana-Paula Laissy, Danuta Hübner regionális politikáért felelős EU-biztos szóvivője a Magyar Nemzetben megjelent írásra.

Laptársunk Alejandro Checchi-Langra, az Európai Bizottság régiós igazgatójára hivatkozva azt állította: hiányos információk miatt a magyar operatív programok kiértékelése decembertől január közepéig szünetelt. A Magyar Nemzet ezt azzal helyezte szembe, hogy Bajnai Gordon kormánybiztos, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség vezetője mindvégig cáfolta a felfüggesztés tényét.

- Egyes részletek nem voltak világosak, ezért kiegészítéseket kértünk. Ennyi - mondta kérdésünkre Laissy.

A brüsszeli szóvivő szerint nem helytálló a lap állítása, amely szerint "kétséges, hogy a 2007-es uniós pályázatok nyertesei még az idén nagyobb összegű kifizetéseket kapnak Brüsszelből". - Ezt egyelőre nem lehet megmondani. Függ ugyanis a projektek méretétől. Azok a programok, amelyek megfelelnek a követelményeknek, beindulhatnak. A kifizetés pedig utólag történik Brüsszelből - mondta."
Forrés: nol.hu/cikk/433382/
süti beállítások módosítása