Pályázat

Hazai, EU-s. Minden, ami szem-szájnak ingere

Pályázati szüret

Friss topikok

ÚMVP - nem pályázati úton?

2007.02.22. 11:22 :: maxim

Kezdjük ott, hogy Gráf József a napokban Hajdúböszörményben elmondta, hogy nagyon fontos lenne a lehívható pénzeket felhasználni.
Az agrár pénzek a Magyarországra érkező uniós források egyharmada - közel 3 milliárd forint. Ez nagyon sok pénz.
Ebből 1.300 milliárd forinthoz pályázati úton lehet hozzájutni, 1.500-1.600 milliárd forint pedig a közvetlen támogatás.

Az első pályázatok április elsején várhatók. Csakhogy úgy tűnik, ezek a pályázatok nem lesznek igazi pályázatok:

"A programban a korábbiaktól eltérően a forrásokhoz a jövőben nem pályázati, hanem a pályázatokhoz hasonló módon, ám államigazgatási eljárás keretében juthatnak majd a gazdálkodók, ezért a forrásokhoz való hozzájutást az agrártárca rendeletekkel kívánja szabályozni. Ez a témáért felelős szakállamtitkár szerint jelentős módon lerövidíti majd a forrásokhoz való hozzájutást a gazdálkodók számára.
 
Az első pályázati jogcímekre már áprilistól benyújthatják igényüket a gazdálkodók. Áprilistól a trágyakezelési beruházási támogatások forrásai, továbbá a gépvásárlási támogatások pénzei, valamint az erdőtelepítési támogatás és a mikrovállalkozások működésének támogatási jogcímei nyílnak meg."
Forrás: FVM

Kíváncsian várom, hogy pontosan milyen eljárás keretében lehet ezekhez a forrásokhoz jutni.

Addig is átrágom magam a hétfőn Brüsszelnek benyújtott ÚMVP-n.

Szólj hozzá!

Címkék: pályázat agrár emva úmvp fvm

A bejegyzés trackback címe:

https://palyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr9339036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása