Pályázat

Hazai, EU-s. Minden, ami szem-szájnak ingere

Pályázati szüret

Friss topikok

Áprilistól négy vidékfejlesztési pályázat lesz elérhető

2007.01.18. 09:49 :: maxim

Ficsor Ádám jelezte: az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alapból (EMVA) nyújtandó támogatásokat 4 intézkedéscsoport (tengely) mentén osztják fel. Mindenekelőtt a mezőgazdaság, az élelmiszer-feldolgozás és az erdészeti ágazat versenyképességét kívánják javítani. A környezet és a vidék állapotának javítása is a fontos célok közé tartozik. Emellett az életminőség jobbá tételére a vidéki területeken és az alternatív jövedelemszerzés ösztönzésére, a helyi kapacitások kiépítésére, valamint a foglalkoztatottság növelésére és a diverzifikációra – ez utóbbi három szempont a LEADER programot takarja – kívánnak súlyt helyezni.

Az elképzelések szerint az első tengely finanszírozására a rendelkezésre álló források 47 százalékát, a második tengelyre 32 százalékát, a harmadik tengelyre 17 százalékát, a negyedik tengelyre mintegy 5 százalékát fordítják. Ez utóbbit az első három tengely forrásaiból kívánják arányosan biztosítani. Az úgynevezett technikai segítségnyújtásra, azaz a programok véghezvitelét biztosító körülmények optimális megteremtésére 4 százalékot szánnak. A program végrehajtására összesen mintegy 1300 milliárd forint áll rendelkezésre a következő 7 évben.

A szakállamtitkár közölte: áprilistól várhatóan 4 jogcímen nyújthatnak be pályázatokat a gazdálkodók. A pályázók ebben az évben a tervek szerint és megfelelő érdeklődés esetén mintegy 30 milliárd forinthoz juthatnak hozzá támogatásként. Ezzel a forrással összességében a szakértők véleménye szerint mintegy 100 milliárd forint összegű beruházás valósítható meg.

Forrás: FN

Lehet készülni...

Szólj hozzá!

Címkék: agrár kiírás emva leader

A bejegyzés trackback címe:

https://palyazat.blog.hu/api/trackback/id/tr9629283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása